Pupa-l! Iti va fi dor!

Pupa-l! Iti va fi dor!

Ma si il pup, de il albesc!

Nici nu face ochi dimineata, ca il pupacesc asa pe toată fatuca aia delicioasa de inocenta.
Da, stiu! Nu pupa copilul prea mult! O sa fie un alintat. Nu il tine in brate, ca o sa te cocoseze! Da nu mai bine iti tii parerile pentru tine? Sau aplica toate astea cu copiii tai!

Iubirea nu naste monstrii!

Daca un copil e iubit va oferi iubire si va creste cu un psihic sanatos! Va stii sa isi gestioneze emotiile, nu sa le inhibe sau sa nu le manifeste deloc!

Iubirea nu înseamnă lipsa de educație!

A nu se confunda iubirea cu lipsa de educație! Il pupi, il alinți, il lauzi si încurajezi, dar cand vezi o creanga ca o ia pe arătură, o tai!

Il pup cat ma lasa!

Va creste si se vor rari pupicii si îmbrățișarile astea vor fi din ce in ce mai rare! Eu ma voi face mica, el va creste ca bradu. Eu imi voi aminti de toti pupicii si de mirosul copilăriei lui, de îmbrățișări si joaca noastra!
El va privi spre viitor cu increderea ca poate orice!

Viata e un carusel neprevazut!

Oricum viata te ia la palme, oricine ai fi!
Si pentru ca nimeni mu poate stii ce ii este scris în destinul copilului sau, măcar primul capitol sa fie basm! Copilaria sa ii fie rai! Si aici nu ma refer la tone de jucarii, dulciuri si gadget-uri! Nu! Ci la joaca noastra de părinți cu ei, la alinturile si atenția pe care le-o oferim! Implicarea noastra in lumea lor este mai importanta ca orice cadou!

Nu face ca mine! Dar fa ce simti!

Nu sunt psiholog, nici educator. Sunt doar o mama care ii multumeste Lui Dumnezeu ca are un omuleț in viata ei! Nu zic sa il pupi ca mine, dar sa faci ce simti pentru ca instinctul si dragostea de mama sunt doar la tine! Si ai in vedere ca acest privilegiu de a alege cum sa iti formezi copilul il ai doar un timp limitat! Isi ia zborul si ii vei duce dorul!

Zambiti si iubiti!

Iulia
iulia@filtrualbastru.ro
No Comments

Post A Comment