Lavanda la orizont!

Lavanda la orizont!

Dacă ai timp liber și nu știi unde sa iei o gura de aer curat îți spun eu un loc colorat!
Săptămâna aceasta între 20 și 28 iunie are loc Festivalul Lavandei. În comuna Pecineaga, nu departe de Constanța, un lan frumos, mov te așteaptă sa te bucuri de el, cu mic și mare.

Ce distanta e?

E ca și cum ai merge la bunici, doar ca ei nu plantau lavanda. Din Constanța pana la Pecineaga nu faci mai mai mult de jumătate de ora. Sunt 38 de km. Și drumul este bun. Pe drum negru sau de câmp mergi foarte puțin, după ce se zărește deja tot lanul mov în stânga, dacă vii dinspre Constanța.

Ce sa faci acolo?

Poze, da poze multe! Organizatorii au pus și locuri speciale pentru cei dornici de amintiri în lanul de lavanda. O rama cu doua scaune, o banca frumoasa, o minifantana care îți amintește de Milka, vacuta mov și mai era un butoi pe care te puteai urca pentru amintiri.

Plătești ceva?

Nu. Nu îți cere nimeni bani ca te bucuri de natura și te pozezi în toată splendoarea lavandei. Insa ai putea încuraja proprietarii cumpărând câteva produse specifice și în același timp sa le ai ca suvenir sau cadou pentru cei dragi.

Rustic și relaxant.

Asa poți descrie timpul petrecut în mijlocul naturii. Poți face fotografii în voie și te poți plimba printre rândurile mov. Îți vor canta micuțele insecte ce se bucura de prezenta acestei plante.

Vei putea lua cu tine și câteva produse cu simbolistica lavandei. De la săculeți cu lavanda și pana la sapunele.

Zâmbiți și iubiți!

Iulia
iulia@filtrualbastru.ro
No Comments

Post A Comment