La palatul lui Suleyman

La palatul lui Suleyman

Ne-am aruncat cu capul inainte!

Cu siguranta s-a mai intamplat si in viata voastra!!! Da, ce? Nu ai patit sa mananci nori, tu om cu cap pe umeri, ziua cu soare pe cer ? Se intampla destul de des sa ai impresia ca detii controlul. Si stii ce faci, dar de fapt sa fii pe dinafara cu totul! Asa am patit noi! Am zis ca mergem sa vedem resedinta lui Suleyman si unde s-a filmat faimosul film cu Hurrem si atata graba pe noi si caterinca, ca am uitat de ce era mai important.

Am sarit peste coada, de bucurie!

Am zarit cu coada ochiului la un moment dat o coada, dar nu ma gandeam ca e coada de bilete. Noi vedeam in fata poarta palatului si acolo ne grabeam sa ajungem. Sa ne clatim ochii si mintea. Zis si facut! Ne-am „caterincit”noi in timp ce isi aruncau unii priviri mai ciudatele la noi si am tinut drumul drept. Foarte drept drumul pana ne-am dat seama ca ne aruncam gentile la control si nu aveam bilete! Oameni seriosi suntem, doar ca putin prea entuziasmati, cred!

A urmat o asteptare lunga la poarta Sultanului!

Dupa o rapida iesire am pazit poarta palatului in jur de 40 de minute sau mai bine. Nici nu mai stiu, ca au trecut la oameni in sus si in jos de parca au trecut zile. Cat timp baietii au fost dupa bilete noi ne-am clatit ochii si ne-am distrat in haz de necaz! Palatul este superb! Foarte mare si frumos, curtile pline de verdeata si atmosfera de tinut otoman a meritat asteptarea. Pentru un rezumat am facut o mica filmare.

Iulia
iulia@filtrualbastru.ro
1 Comment
  • Gergely Iulia
    Posted at 14:38h, 21 octombrie Răspunde

    Ador să citesc tot ce scrii! La multe- multe rânduri înainte!

Post A Comment