Ne jucam de-a focul cu sistemul medical!

Sursa: Exploziv TV

Ne jucam de-a focul cu sistemul medical!

Sursa: Exploziv TV

Sursa: Exploziv TV10 oameni morți, arși la propriu! Șapte în stare critica, din care un medic  se lupta pentru viata, după ce a încercat sa facă cu mâinile goale, tot ce nu face statul pentru noi.

Nu așa voiam sa încep ziua asta, nu m-am transformat în canalul ala de știri de îți vine să spargi televizorul ca vezi doar atrocități. Însă din păcate sunt un om care nu poate rămâne indiferent la ce se întâmplă în jurul lui…

Deschizi agențiile de știri și te năvălesc toți nervii neputinței…

Se ridica parul pe tine și parca îți vine să îți astupi urechile și sa te legi la ochi când vezi nenorocirile corupției din tara noastră.

Frica de spital

Cum sa stai cu teama când ajungi într-un spital? Suntem obișnuiți cu gândaci, mizerie și boli intraspitalicești, dar sa arzi țintuit pe un pat de terapie intensiva este un coșmar de nedescris. Sa vezi flăcări și tu sa nu poți mișcă un deget. Sa te uiți cum urca focul pe tine și te topești ca în cele mai negre coșmaruri.

Este de neimaginat așa o stare. Se revolta tot în tine și parca nici indiferenții ăștia care ne conduc nu ar merita un astfel de final, dar totuși acolo așa au murit 10 oameni!

Doar când vezi imaginile, din ce a rămas din secția ATI din Piatra Neamț se revolta și ultima fărâma de înțelegere din tine, ca om.

Cum ma?!

Cum sa se poată o asa nenorocire?! Este inuman, doar gândul ca un om care ajunge în spital în stare grava, după ce ca își simte moartea în ceafa, mai trebuie sa ardă neputincios, din cauza unui sistem corupt și nemilos.

Sănătatea, o loterie!

Oricând, oricare din noi sau cei dragi noua putem ajunge în spital. Cu siguranță mulți oameni dragi au trecut pragul spitalelor și nu de puține ori am închis ochii la mizerie, la tratația deficitara sau la faptul ca a plecat cu alte infecții pentru care a fost tratat. Însă ne-am mulțumit ca este în viață și printre noi. Aici oamenii ăștia nu au mai apucat ziua de azi.

PĂCAT!

Avem o tara frumoasa, cu tradiții și pământuri frumoase. Ne-a dat Dumnezeu de toate. Și am putea sa trăim mai liniștiți și mai CIVILIZAT, dacă s-ar limita dorința asta necontenita de avere. Și ne-a dat și oameni LACOMI, asta e durerea! În loc sa se facă investiții în sistemul medical și sa fie o ordine fireasca ca atâtea tari evoluate, la noi ploua cu tragedii…

Ce o sa se întâmple?!

Ce a fost și la Colectiv… Doliu în sufletele oamenilor, părinți, rude cu inimile scrum. Niște destituiri mici și aia a fost. Alte promisiuni, păreri de rău și gata! O sa ne amintim an de an o tragedie a incompetenței.

Unde sunt saloanele promise pentru arși? Ca doar un singur loc a mai prins bietul medic, la Floreasca, conform Mediafax.

Dumnezeu, săracu nu poate sa le facă pe toate. Noi plătim în fiecare luna, o suma considerabila la sănătate. Unde ajunge?! Ca nu se vad schimbările în bine.

Scrum…

Scrum, așa ne vrea statul. Imaginea omului de pe terapie intensiva, noi suntem. Nu putem zice, face, ridica un deget fără ei. Țintuiți într-un stat defect și corupt, a unei tari frumoase și cu oameni cu suflet și curajoși.

Ăștia ne lasă să ne stingem și nu oricum, perpeliți în flăcări. Așa cum ne perpelesc mereu cu promisiuni și apoi se îmbogățesc într-un mandat cât pentru 10 vieți de muritori de rând. Parca nu ar fi romani. Clasa politică ori nu cunoaște omenia și valoarea omului, ce înseamnă să fie om și sunt fără pic de empatie și patriotism ori sunt puși acolo fără pregătire (ca să nu jignesc mai rău) și dau din colt în colt ca bilele de biliard în situații d-astea.

Cum sa va zic sa zâmbiți?! Ca așa zic mereu, zâmbiți și iubiți! V-aș spune sa zâmbiți, dar astăzi sunt familii ce își plâng morții nevinovați.

GANDITI la bine si IUBITI oamenii de lângă voi.

Va pup! Sănătate!

 

Iulia
iulia@filtrualbastru.ro
No Comments

Post A Comment