Teatrul lui Dionysos

Teatrul lui Dionysos

Cine se trezeste devreme,departe ajunge

Nu a fost cazul nostru! Noi am ajuns tarziu, dar facem haz de necaz! Si luând la pas Atena ne-am plimbat din piața Monastiriki și am urcat către Acropole. Am văzut priveliștea Atenei de pe Dealul Areopagus. Și când am vrut sa luam bielete aparatul nu mai funcționa. Casa de bilete era închisă și oricum se vizita pana la ora 5. Insa am admirat teatrul lui Dionisis, prin partea de jos.

A doua zi, am fost printre primii

Am revenit la teatrul lui Dionysos! Este cel mai vechi teatru din lume. Acesta a fost construit într-o scobitura  naturala la poalele dealului Acropole, în forma de semicerc având aproximativ 17000 de locuri.
Primele rânduri aveau spătar și erau rezervate preoților și înalților oficiali ai Atenei sau oaspeților de onoare. Inainte de a fi un templu propriu zis pe acest loc se organiza  anual un festival, în cistea zeului vinului și fecunditatii, Dionysos. Am luat câteva cadre pentru amintire și pentru voi sa va faceți o idee, dacă încă nu ați ajuns pe aici.

După vizita și câteva porții de ras am început sa coboram spre cazare pe o alee frumoasa, cu terase și clădiri frumos renovate. Promit sa revin cu filmările de pe străduța asta frumoasa, care curge lin pe lângă Acropole.

Zâmbiți și iubiți!

Iulia
iulia@filtrualbastru.ro
1 Comment
  • Oprea firica
    Posted at 10:25h, 25 noiembrie Răspunde

    Abia aștept sa citesc povestioare scrise de tine! 😊😘😘

Post A Comment