Toamna se numara bobocii, nu mascutele lor!

Toamna se numara bobocii, nu mascutele lor!

Toamna, cel mai frumos anotimp si scoala! Doua lucruri care mi-au placut din copilarie si continua sa imi placa si acum, cand nu mai merg la scoala! Mirosul toamnei, cu frunze care scartie sub talpi si vantul usor ce adie in codite. Mirosul de rechizite si bucuria pregatirii lor, astea nu se schimba, doar generatiile si timpul.

Un an mai atlfel

Anul asta este unul special cu totul, in sensul nu tocmai fericit! E un an compromis pentru multe industrii si multi oameni. Sa speram ca scoala nu va suferi foarte multe schimbari. Ca cei mici vor putea invata la fel de usor si in conditiile astea mai delicate. Teama unei boli este intodeauna o samanta de frica in inima oricarui parinte, insa dincolo de pandemie, educatia nu trebuie sa bata pasul pe loc. Scoala de la distanta e ca o relatie la distanta. Dar sa speram ca va trece cat mai repede situatia asta delicata si vom aveam din nou copilasi fericiti, carora sa le vedem mutritele (pentru ca in inocenta lor sunt foarte expresivi). Anul 2020 a pus printre rechizite si masca, dezinfectantul si teama! Sa incercam sa privim cu optimism si poate din toata nebunia asta invatam ceva!

Sa iubiti scoala!

Imi vin atatea vorbe in cap! Printre care asta imi rasuna cel mai tare: „Hai sa dam scoala cu untura sa o manance cainii! ” Eii, nu! Eu zic ca un individ, copil, adolescent, adult fara scoala este un om pierdut. Ne putem cumpara o mie de carti, dar daca nu este un dascal bun sa ne indrume si nu avem colectivitate le cumparam degeaba. Poti sa iti iei cele mai faine rechizite si cei mai dragi adidasi, daca nu ai cu cine sa colorezi si sa bati mingea, degeaba! Educatia face diferenta intre oameni, dincolo de eul tau interior. Zestrea emotionala cu care te nasti este educatia. Si daca asta lipseste, lipsesc multe.

Profesori mai blanzi

Nu mai sunt vremurile comuniste de predare. Elevii sunt priviti diferit de cum eram noi. Tin minte ca am avut profesori buni in generala, dar nu tocmai blanzi. Si nu victimizez generatia mea, insa la noi se tipa, se jignea si uneori mai ca iti pocnea inima cand te ridica in picioare pentru o amarata de intrebare. Pentru ca mai erau profesori, de pe vremea „tovarasului” iar la ei nu prea zareai zambetul pe chip, d-poi o vorba buna.

Ce va doresc?

Emotii!!! Sa aveti inima bucuroasa, de revederea colegilor! Sa va bucurati parintii ca se sacrifica sa aveti toate cele necesare pentru a ajunge oameni mari. Indiferent de ce o sa deveniti in viata, sa nu uitati o clipa sa ramaneti oameni! Sa primiti cu zambet si bucurie toate lectiile ce vor urma! Sa va bucurati de tot ce inseamna scoala, pentru ca anii trec repede si aici va claditi personalitatea si aptitudinile! Copilarie frumoasa, tuturor!

Zambiti si iubiti!

Iulia
iulia@filtrualbastru.ro
No Comments

Post A Comment