TransBucegi, drum ce iti taie rasuflarea!

TransBucegi, drum ce iti taie rasuflarea!

In toata nebunia asta, care ne bombardeaza zilnic cu cifre ale infectarilor de covid19 si restrictii aparute peste noapte, am rupt doua zile din cotidian si am plecat la munte pentru un petec verde si racoros. Nu aveam mari asteptari, voiam sa ne incarcam plamanii cu aer curat si privirea cu cele mai frumoase pasteluri naturale.

Natura te surprinde!

Drumul spre cazarea noastra era in munti, undeva mai sus decat de obicei. Mai exact este vorba de Hotel Pestera, despre care v-am facut o mica descriere. Venind de la mare si satui de soare si imbulzeala, voiam distantare sociala la propriu si conectare cu natura. Asta e ca in viata, cine are parul cret, il vrea drept si viceversa. 

Cu totii stim ca avem o tara bogata din punct de vedere geografic. Avem privelisti ce iti pot taia respiratia de uimire. Asa a fost si drumul catre cazare. Mai exact este vorba de  DJ 713. Unul din drumurile pe care le poti asemana foarte usor cu Transfagarasan si Transalpina. 

Nu am apucat sa facem poze la urcare pentru ca nu voiam sa ne prinda noaptea prin salbaticie. Zic asta pentru ca drumul se ingusteaza pe anumite zone, unde cu greu incap doua masini. Mai sunt zone in care se vede cum asfaltul s-a fisurat bine si a format gropi destul de mari, insa merita efortul.

Pe drum te poti opri sa admiri jocurile norilor cu crestele muntilor, Lacul Bolboci, Schitul Manastirii Ialomita si Pestera Ialomitei. La capat de drum gasesti Telecabina Pestera care iti poate continua expeditia montana catre Babele. Noi am fost in timpul saptamanii si telecabina este deschisa doar in weekend. In schimb ne-am bucurat de priveliste si am tras o spaima buna cu niste catei din zona, de altfel cei mai blanzi caini.

Lacul Bolboci a fost realizat in 1988 prin blocarea artificiala a raului Ialomita. Locatia este mirifica si nu te-ai gandi ca este un lac artificial, dar care are un baraj natural, din pamant si piatra. Adancimea apei in apropierea barajului este de de aproximativ 12 metri, iar in celelalte locuri atinge maxim 7 metri. Apa lui este foarte limpede si are o vizibilitate de pana la 4,6 metri.

Cand dai mana cu norii!

La coborare ne-am imbibat ochii cu cele mai frumoase privelisti pe care le poti avea, natura moroconasa – inca nu isi bause cafeaua si avea o plapuma de norisori deasupra ei. Va atasez cateva poze, dar cred ca cel mai bine simte fiecare pe pielea lui.

 

Zambiti si iubiti!

Harta

 

Iulia
iulia@filtrualbastru.ro
No Comments

Post A Comment