Nu omorati Craciunul!

Nu omorati Craciunul!

Mai, nu stiu cum va ganditi voi la Craciunul ce vine, dar eu ii pun muzica in fiecare an. Stiti cum e asta? Romanul de fericire bea, dar si de tristete! Eu nu beau, dar imi place muzica! Nu am avut ocazia sa evoluez in planul asta, dar traditiile nu mor. In casa parinteasca se asculta muzica, se canta. Tata ne facea sarbatoare zilnic cu acordeonul si muzicuta. Mama batea din palme. Mamaia era cu radio la subrat si prin gradina, iar tataia canta cu mine in strana Bisericii.

O melodie draga, asa de la mine pentru voi!

Pandemie si emancipare

Acum la bloc, totul e mai fad si mai sters! Nu mai sunt copiii care sa vina cu colindul, nu mai zic de pandemie! Ca nu ne mai vedem nici noi, ca familie. Insa exista youtube! Gasiti acolo de la Galbena gutuie … la Steaua sus rasare! OK e pandemie si avem restrictii, dar nimeni nu ne pune restrictie la fericire. Si in familia noastra mica ne putem bucura de sarbatori. Da, asa in doi, sot si sotie. Acum se vede daca ati spus Da cui trebuia (glumesc). Nu ravniti la mai mult, important e sa ne bucuram de ce avem! Un cuib si macar un om drag alaturi. Le incununam cu o mancare calda si o muzica buna si starea se schimba.

Ce vreau eu sa va transmit ?

Ca vreau sa gasiti in voi, copilul cu portocala! Da ala mic, mucios si zdrelit de frig. Copilul care mergea din casa in casa si se bucura de orice primea, dupa ce ramanea fara glas, de la cantat! Copilul fericit ca a strans niste bunatati si si-a colindat tot satul, scara sau oraselul. Sterge mofturile de acum si reinvie bucuria copilariei tale! Bucuria, ca acum sunt alte resurse. Stiu…ai sa zici, ca acum sunt portocale pe toate drumurile! Asa e, dar nu au acelasi miros ca in combinatia cu cetina de brad si miros de carnati la uscat.

Zambiti, romani dragi!

Mai sunteti in casele voastre? Aveti un suflet cald alaturi ? Traiti ? Fiti fericiti! E gratis! Nu trebuie sa ai un brad in trend si pe mosu plin cu daruri. Dar daca ai si asta si nu te multumesc, atunci fa tu pe Mosu’! De multe ori bucuria de a darui poate fi mai mare decat cea in care primesti. Sunt oameni singuri, oameni bolnavi si familii amarate, dar harnice! Nu vorbim aici de cei carora nu le place munca, dar se plang! Daca ii puteti ajuta, atunci sunteti un spiridus al mosului.

Hai ca aveti timp!

Mai este o zi  pana la Craciun! Aveti timp sa va adunati sufletul si sa va ganditi cum trebuie sa traiti Craciunul. Simplu, da ? Da-le incolo de rautati de peste an! De oameni ce va fac zile fripte si de ganduri negre! Haideti sa incheiem anul asta uratel, daca nu oribil ca asa a fost el. Si sa ne bucuram de credinta din suflet si de traditiile noastre romanesti. Nu le putem impartasi cu cei dragi, dar sa nu le ingropam! Sper ca v-am starnit putin sufletul sa primiti Craciunul asa cum trebuie.

Va las aici o melodie frumoasa!

Iulia
iulia@filtrualbastru.ro
No Comments

Post A Comment