Bairam fericit, musulmanii mei!

Bairam fericit, musulmanii mei!

La multi ani! Petrecere frumoasa si cat mai restransa, doar cu familiile voastre, tuturor celor a caror case, astazi si in urmatoarele zile, va sunt imbracate in sarbatoare.

Constanta este un oras mozaical din punct de vedere etnic. Noi avem de toate pentru toti si liniste intre noi. Avem lipoveni, machidoni, turci, tatari, moldoveni, olteni. Peisajul  etnic este format din oamenii pe care viata i-a adus pe tarmurile astea si nu a mai plecat. Insa in zilele astea sunt in prim-plan musulmanii. Cu totii avem prieteni, cunostinte sau colegi care ne aduc baclavale si ne diversifica traditiile. Zilele acestea se sarbatoreste Kuran Bayrami.

 

Sarbatoarea Sacrificiului

 

Daca va ganditi putin este cam ce stiti din Biblie, cand lui  Avraam i-a fost testata credinta in Dumnezeu si a fost pus sa aleaga intre dragostea fata de Dumnezeu si cea fata de fiul sau Isaac. In Coran este asemanatoare povestea, doar ca nu este specificat numele fiului lui Avraam si in loc de Dumnezeu este Allah. Practic este acelasi lucru doar vazut putin altfel.

Va  doresc Sarbatori frumoase si linistite! Si sa aveti viata dulce cum sunt baclavalele voastre dragi si condimentata ca pastrama de oaie! Sa auzim de bine, sarbatoritilor!

Zambiti si iubiti!

Iulia
iulia@filtrualbastru.ro
No Comments

Post A Comment