De la cuib de cuci, la blond!

De la cuib de cuci, la blond!

Am rămas datoare!

Acum o săptămână avea sa fie una din cele mai lungi zile la un salon de înfrumusețare!Dacă iubesc ceva la mine e parul!

Ca multe mămici nu am timp pentru mine cum as vrea, dar ma bucur de o minune pe care o strâng la piept ca pe cel mai dorit cadou vreodată!

Pentru ca stau lângă puiu meu când doarme (da știu obicei prost, eh măcar asa l-am privit mai mult ca pe orice în lumea asta😃)mi-a fost mai ușor sa dau click, fără sa sun. Nu pot sa vorbesc la telefon prea des!

De la Rapunzel, la zel..

Și aveam de gând sa îmi așez claia din cap! Da, voi (majoritatea) mă știti cu parul lung și frumos! A necesitat tundere, iar eu l am și bubuit cu o vopsea care l-a făcut portocaliu!
Ceva, cumva cum e cumatra vulpea, un fel de blond, roșiatic, inegal… Ce sa mai! balot de paie ud!

Însă săptămâna trecută, sambata am dispărut de acasă și nu credeam ca mai ma întorc!😅 Și nici ea nu credea ca mai ajunge acasă! Va lămuresc imediat!

V-am spus ca ma gândeam sa ii fac ceva la par, sa para par! Asa ca pe Facebook era un link în care te puteai înscrie pentru vopsit! Simplu și ușor pentru mine!

Cum s-a trezit copilu am fost și sunata, ma gândeam când sa programez săptămâna viitoare ca să stea Dragoșu’ meu cu Rareș, ca numai bine ma întreabă doamna dacă pot azi… M-am cam fastacit eu, dar al meu soț, hai fugi! Mergi! Am zis da! În 2 ore urma schimbarea din 🐸în 🧚‍♀️

 

Am plecat, în graba sperând sa ma întorc repede!

 

Și asa cum pleacă orice mama de acasă, îmbrăcată sport, ugg-uri, cardu, telefonul și cheile, hai cu Dumnezeu înainte!

Am ajuns și la salon. Aștept puțin și fac cunoștință cu „medicul parului meu”, Armanda!

O copila blândă, cu un suflet pur și care crede în oameni. Parca m-am văzut pe mine la vârsta ei. Un om săritor, gata sa ajute pe oricine, care crede în bunătate și perfecțiune!

Studiu de caz!

Și a început dezbaterea! Eu voiam blond, sa scap de portocala din cap. Sunt eu farmacist marca help net, dar nu trebuie sa umblu și cu parul portocaliu!

Ei ii era teama sa nu rămân fără par! Și după un consiliu cu câțiva dintre colegii mai mari se decide un blond cu suvite foarte subțiri.

Ghinionul ei..

Biata fata se bucura ca urma sa plece acasă mai devreme ( se anulase o programare), când a dat peste ea provocarea zilei, dacă nu a lunii. Ce te faci cu o nebuna care se vrea blonda, dar tu vrei sa o vezi ca iese cu par din salonul tău și nu cu par, ci cu par frumos! Pai faci ce știi mai bine! Îți dai toată silința!

Și nu e ușor!

Sa stai în picioare și sa alegi fir cu fir, sa faci zeci de mese, pentru ca parul meu este foarte des! Oricât de scurt ar fi, el e des! Afro varianta de Moldova! Cam asa!

Și mi-a zis sa îmi anunț soțul ca sigur stam pana la 8! La anunțul ei a zburat și gândul meu de curățenie și mașinile de spalat, smotru, toate… Și soțului meu i s-a oferit o zi de taticeala full.

Asta era o ora rezonabila, când am plecat noi de acolo e poveste! Ideea e alta! Eu vreau sa subliniez un aspect.

Oameni găsești rar!

Oameni cărora sa le placa ce fac și sa le vezi sufletul pe chip! Ea e un copil muncitor și dedicat, a făcut din rahat bici, cum e vorba românească! Da o sa ziceți, pai ai plătit! Pai da, dar eu i-aș fi lăsat jumătate din bani ei și jumătate pentru materiale! Pentru ca merita!

Sunt sigura ca o sa aibă o traiectorie profesionala bună! Și chiar dacă inițial nu știam ce iese, chiar am avut încredere în ea! Și de obicei ma încred greu în oamenii la început de drum și la prima vedere!

S-au scurs ore întregi, ore! Și Armanda mea tot făcea mese, pudre, bond și colegii în jurul ei plecau acasă!

Uite așa am rămas noi doua și poveștile noastre de viata, ne-am găsit și cunoștințe comune. Și pot sa zic ca toate orele alea nu au mai părut la fel când vezi implicarea omului de lângă tine!

La plecare a rămas cuibul de paie o amintire și fațada noua a parului meu blond parca din alt film!

Multumesc, Armanda!

Multumesc din suflet, copile și sper sa ne revedem cu drag!

Mamici știu ca e greu sa va dezlipiti de mierea iubirii celui mic, însă uneori e bine sa aruncați un ochi într-un ciob de sticla! Și dacă nu va place ce vedeți, schimbați puțin macazul! Bebe va iubește oricum, dar e bine sa va iubiți și voi!

Zâmbiți și iubiți!

Iulia
iulia@filtrualbastru.ro
No Comments

Post A Comment