Odiseea vacinarii

Odiseea vacinarii

Offf… Stai sa imi trag sufletul și sa îmi fac curaj! Bun și acum sa încep sa aștern negru pe alb asa cum le am în minte, fără sa ma abat de la nimic. Simt ca deschid cutia Pandorei! Și ating o coarda sensibila.

Ne mâncăm între noi!

Am ajuns sa ne împărțim în doua tabere, vaccinati și nevaccinați. Ne războim pe Facebook, pe strada, la mesele de familie. Ne luam la mișto și îl tratam pe celalalt ca pe un inferior noua, doar pentru ca a făcut alta alegere!
Exista o limita se numește intimitate. Și treaba asta cu vaccinul e ca cu dragostea, nu trebuie urlata în gura mare și întinsă pe toți aracii…
Vrei sa te vaccinezi, ok! Nu vrei, soarta! Fiecare e liber sa aleagă! Dar nu mai influenta și pe alții!

Dragilor…

Da vouă ma adresez! Celor ce îmi vedeți postările/peretele sau cum vreți sa ii ziceți.
Nu sunt medic, nu sunt ghicitor în stele și nici formator de opinie, doar un om! Un om căruia i se zbarleste pielea când aude cuvântul spital! Și nu sunt o fricoasa! M-au crescut părinții doar cu frica de Dumnezeu!

La morga e plin de oameni în saci!

De curând am pierdut un om drag și ce a văzut mama la morga a marcat-o pe viata! La morga e plin. Omul ala nu mai făcea fata, la cati oameni primește zilnic! Bunicul nostru a murit din alte cauze, dar cu greu a putut ieși din morga, pentru ca era plin de saci…cu oameni! De oameni care nu au putut sa mai lupte pentru viata. Intrase un domn la morga fără masca și domnul care ii ferchezuieste pentru ultimul drum l-a dat afara! Și i-a zis sa vina cu masca, ca el e satul de oameni care nu cred nimic! Ca nu mai face fata! E un om care lucrează cu moartea alături. Nu vreau sa stric ziua nimănui, doar sa va împărtășesc o situație reala.

Dor de normal!

Îmi e dor de normalitate! Îmi e dor sa ne purtam omenește! Sa ne vedem, sa ne luam în brate și sa ne hlizim în case, adunați ciorchine, ca mai apoi sa stam la ușa, la povesti asa cum doar noi, romanii facem!
Avem neam frumos, cu tradiții și istorie frumoasa, doar ca am ajuns sa fim fruntași la numărul de morți.

Deodată suntem sceptici!

Mâncăm toate prostiile și bem toate chimicalele, dar sigur un vaccin împotriva acestei molime ne pune capac!
Mda!
Zilele trecute am făcut a treia doza! Da! Ați spune ca nu sunt zdravăna, sigur prind 10 G! Mi-au spălat creierul… Nu! Sunt rațională și în deplina facultate mintala. M-am vaccinat sa fiu sigura ca ceea ce tine de mine am făcut! Cred în știința și pana acum e singura soluție!

Spitalele sunt pline!

Nu vreau sa ajung sa cerșesc un pat de spital și nici sa mor de inima ca nu pot sa strâng mana unui cunoscut, pe patul de spital! Sa implor un pahar de apa și sa vina după 2 ore! Ca la cati oameni sunt, cu siguranță mi-ar veni rându greu… Și nu din dezinteres, dar fizic atât s-ar putea!
Decât sa îmi crape mintea de teama tubului de oxigen…
Decat sa fiu o cifra în numărul de morți dat la știri zilnic… O cifra.. Mai bine sunt un om responsabil! Pentru ca ce crezi? Imunitatea de turma se dobândește abia la un număr mare de vaccinați!

Filtrati informațiile!

Nu tot ce zboară se mănâncă! Și nu tot ce auzi este adevărat! Dacă mai traiam în comunism cred ca eram vaccinați obligatoriu ori nu știam de pandemie și muream ca muștele!

Sunt multe boli lăsate în urma, pe care vaccinurile le au făcut amintiri! Dar atunci nu era Facebook! Nu era X și Y și alte persoane care manipulează ușor masele!
Nu zic sa te vaccinezi, doar sa te gândești la bunicii tai care se vaccinau fără sa citească ziarul! Pentru ca ei credeau în medici ( nu zic de farmaciști, aia și-au „vândut sufletul” la Big Pharma, de aia sunt toți bogați, printre ei și eu)! Și au trăit pana la adânci bătrâneți!

Gica Contra

Dacă vaccinul era pe bani ar fi apărut interesul oamenilor! Asa pe moca, parca nu e sigur! De ce sa îl faci când e accesibil și peste tot vezi mesaj sa mergi la vaccin? Nu! Noi suntem tara celor ce se împotrivesc, asa la orice! Ca asa e în ADN-ul nostru… (Ah ce as scrie în ARN mesager)
Daca nu aveam acces la vaccin… Pfoai!! Atunci sa fi văzut proteste și manifestații…
Dar asa, ca avem acces la el și mai vor sa dea și bani sa te vaccinezi… Ferească Dumnezeu!

Nu arunc cu piatra!

Am oameni dragi în jur nevaccinati. Din cauza dezinformări, neîncrederii în sistemul medical sau pur și simplu ca se știu ei sănătoși și nu cred ca ii ajuta cu ceva!
Și știi de ce?
Pentru ca mass media, facebookul și tot ce înseamnă canal de informare a bulversat omul în ultimul hal!
Apar medici, specialisti și tot felul de informații eronate care ii dau înapoi. Nu pot sa decid eu pentru nimeni. Nu pot sa îmi permit sa zic cuiva sa meargă la vaccin împotriva voinței sale! Dar…
Cand tu nu te vaccinezi scazi șansele de viata ale altuia. Pentru un imunodeprimat care ia acest virus de la un asimptomatic poate fi sfârșit de drum…

Prevenția e mama tratamentului!

Mai bine previi decât sa combați. Mai ales când nu se știe sigur cum poate fi eradicat! Decât sa ajung sa înghit buline cu pumnul sau mai „frumos” sa nu ai ce înghiți, prefer sa îmi incerc norocul și sa păcălesc organismul ca s-a întâlnit cu boala și dacă chiar bate la ușa mea sa știe organismul sa lupte mai bine!

Suntem o tara mica, cu mulți oameni bolnavi și un sistem medical la pământ pentru ca nu s-a îngrijit nimeni de el, aia de sus se tratează în străinătate… Noi care plătim dari aici, murim acasă!

Medicii nu sunt de plastic!

Sa reziste la infinit într-o munca nebuna! Se degradează și ei, atât fizic cât psihic, ca dincolo de halat e un om!
Medicii sunt epuizați, terminați și sătui de toate! Ați spune, dar sunt plătiți! Ei… Oricât de bine plătit ai fi te saturi sa lupți cu necunoscutul! Te saturi sa muncești într-un mediu ostil, cu prea multe morți în jur! Sa repeți la nesfârșit o placa pentru fiecare om ce vine in grija ta și sa ai răbdare la infinit, ca mai apoi sa o iei de la capăt dimineața! Și sa mai fi și hulit de oamenii din exterior!

În concluzie… Sănătate!

Atât vreau sa spun ca îmi doresc sa vad familii fericite în jurul meu. Bunici cu copilași în brate și părinți fericiți! Oameni cu zâmbetul pe chip și fără necazuri pe umeri!Sa va ferească Dumnezeu de o experienta în spital zilele astea sau de o despărțire de un om drag, căruia sa nu ii mai puteți vedea chipul pentru ultima oara!

 

 

Iulia
iulia@filtrualbastru.ro
No Comments

Post A Comment