Mi s-a pus pata pe timp!

Mi s-a pus pata pe timp!

Ce este timpul?

O naluca, o minciuna și un adevăr amestecate cu miraj! Te face sa crezi în mai târziu și te trezește prea devreme!

Orășelul vieții..

Este ca o mașinărie extraordinara, în care călătorești, ca un copil în parcul de distracții! Te da în toate tiribombele. Acum ești sus și plângi de emoții, acum iti aduni tristețea de pe jos!

Sufletul nu are vârstă..

Intri copil cu vise mari și ajungi sa ieși cărunt și ridat, singur și trist ca tot ce a fost frumos a trecut și biletul e doar unul. Nu mai poți întra iar în acest parc…
Timpul nu are mila și e limitat! E ca o cursa într-o ruleta ruseasca! Și niciodată nu știi care va pica următorul!
Timp nemilos! Ne dai de toate și ne iei tot! Nu știu dacă e echitabil, nu știu dacă câștigăm.. Doar sufletul păstrează amintiri și dureri… Ah, de ar păstra doar amintiri frumoase! Doar zambete și oameni dragi!

Ne ademenește…

Dar nu! Tu ne învârti în balerina, apoi ne dai în mașini tamponat. Ne treci prin castelul groazei și sfârșim la toneta de vatade zahar, pe care o oferim unui alt copil ce doar a întrat în parc..

Uhh… Timp hain!!!

M-a apucat ciuda pe timp! Când îmi rememorez amintirile în măsura lui, zile, ani, parca nu îmi vine a crede ca s-a scurs atât! Simt ca e o presiune a zilei ce vine și o nostalgie a celei ce a trecut! Privesc cu jind la ziua ce s-a scurs și cu emoție la cea care vine, nemaistiind cum sa o țin pe loc pe asta pe care o am!

Sluga… Timpului..

Nu suntem stăpâni pe timp! Nu știm cât avem, de care avem și cu cine îl împărțim! D-asta este scump! Al naibii lux! Sa îți poți permite sa trăiești toate experientele as cum vrei, cât vrei și sa ai alături oamenii iubiți, fără sa dispară vreunul! Pana poc! Dispari chiar tu… Unde?! Nu știu… O avea timpul vreo soră!

Azi e acum!

Dar pana una, alta, tu care ai dat scroll pana aici bucură-te de ce ai! Pupa-te pentru omul minunat ce ești, dar dacă nu ești dă-ți o palma și fii om! Trăiești o singura data și lași doar amintiri, restul doar ziduri și praf!

Zâmbiți și iubiți!

Iulia
iulia@filtrualbastru.ro
No Comments

Post A Comment