Moartea e o diva!

Moartea e o diva!

Am ajuns sa cred ca moartea nu e o baba hidoasa și urata! Ca nu e cu o coasa și toala neagra! Cred ca e o diva nemernica, indvioasa pe oamenii frumoși și buni! Care se hrănește cu suferința celor rămași și sufletul zdrobit de durere al celui plecat! Prea ii culege pe cei mai frumoși oameni, tineri și femei tinere care încă au treaba pe pământ!

Vestea morții cuiva drag

E un bum puternic vestea ca cineva drag s-a stins! Un soc! Sigur în organism se întâmplă niște lucruri din punct de vedere biochimic, de îți stă mintea în loc!
E grea acceptare, obișnuința, dar cea mai grea e absenta! Sa te duci pe urmele omului pierdut, sa ii mirosi hainele, sa le strângi la piept! Sa mângâi pozele ramase și poate sa păstrezi ultima cana atinsa, ca amintire!

Nimeni nu moștenește pamantul!

Suntem oameni și suntem datori cu o moarte! Doar ca în ultimii ani, parca totul s-a schimbat radical. Nimic nu mai este cum a fost! Nimeni nu are garanția zilei de mâine, dar parca nici chiar ca acum! Tinerii se sting în accidente, cluburi sau spitale! Oamenii se omoară pe străzi pentru o oarece moștenire, copii au boli incurabile și lista poate continua!

Trebuie sa fii un optimist nebun sa poți trai cu adevărat, liniștit. Sau sa pui pauza la știri, la tot ce înseamnă social, dar parca nici ca în Evul Mediu nu poți sa trăiești.

Sa ii dea cineva liber doamnei!

Strabunica mea, Natalia mi-a spus ca a visat cum arata moartea și ca era în visul ei o femeie cu parul rosu și unghii mari! Nu degeaba zic eu ca e o diva, cucoana! Dar problema e ca i-ar trebui o vacanta, un concediu! Sa mai lase oamenii sa îmbătrânească! Sa se mai carunteasca, asa cum mureau în trecut, de bătrânețe!
Rar mai auzi pe cineva ca a murit ca era batran! Nu zic ca nu doare, doare despărțirea și când are suta omul! Însă ești împăcat ca le-a făcut pe toate în viata, ca a iubit, trăit și lăsat în urma ce și-a dorit! Sa fii mama și sa îți plângi copilul sau sa ramai singur fără partenerul de viata, când ești la început de drum, astea sunt adevăratele tragedii! Dureri pe care nimeni nu le vindeca niciodată! Doar când sufletele se reîntâlnesc, pe lumea cealalta. Pentru ca eu cred ca exista cealaltă lume.

Și totuși…

E un tavaluc nebun ce vine zilnic peste noi și cred ca pentru o viata sănătoasă ar trebui sa trăim fără știri, fără social media și undeva într-un loc rupt de lume sa ne putem bucura de liniște!
Fără teama de „Doamne ferește!” Dar ce sa vezi? Avem rate pe 30 de ani, trăim în oraș și suntem sclavii epocii moderne! Nu vrem sa auzim și sa vedem, dar ne împiedicăm de ele!

În concluzie doar eu simt ca jucam ruleta ruseasca?

Iulia
iulia@filtrualbastru.ro
No Comments

Post A Comment